Hoe groot dient je Parasol te zijn? | You-Outside.nl

You-Outside.nl

Hoe groot dient je Parasol te zijn?

Hoe groot dient je Parasol te zijn?

Hoe groot moet je parasol zijn?

 

Dit hangt volledig af van hoeveel schaduw je met de parasol wilt creëren. Let daarbij op dat bij een ronde parasol je schaduw in de hoeken verliest. Een ronde parasol met een diameter van 4,5 meter geeft ongeveer net zoveel schaduw als een vierkante parasol van 4 meter. Om vast te stellen welk formaat parasol je nodig hebt hanteren we de volgende berekening: de diameter van parasol moet altijd tenminste 120 à 150 cm groter zijn dan het beoogde gebied dat je wilt voorzien van schaduw, zo weet je zeker dat het volledige gewenste afdekgebied wordt bereikt.

Is de parasol kantelbaar of kun je hem rond laten draaien? Dan kun je de parasol richten op de zon en zul je op de gewenste plek altijd schaduw creëren. Ook belangrijk is dat de parasol vrij staat, staat hij te dicht bij een schuur of tuinafrastering kan dat er voor zorgen dat de parasol beschadigt. Zorg daarnaast altijd voor voldoende ruimte om de parasol in en uit te klappen.

Welk formaat parasol past er binnen de beschikbare ruimte? Kies je voor 1 parasol of meerdere parasols omdat je meerdere terrassen hebt in je tuin, of ga je voor wellicht een duo parasol? Je ziet er zijn tal van mogelijkheden You Outside levert Scolaro parasols in diverse afmetingen en vormen, wij denken graag met je mee om tot het juiste formaat parasol te komen. Meer informatie? Info@yououtside.nl

 

Laat een reactie achter: