Hoe belangrijk is de keuze van de juiste keuze stof voor het doen van | You-Outside.nl

You-Outside.nl

Hoe belangrijk is de keuze van de juiste keuze stof voor het doen van je parasol?

Hoe belangrijk is de keuze van de juiste keuze stof voor het doen van je parasol?

Keuze van de stof

Als je het model parasol en de juiste afmeting hebt uitgekozen, is het tijd om na te denken over het materiaal. Parasols zijn er in allerlei materialen te vinden, die ieder zo hun voordelen kennen. You Outside levert parasols van Acryl Dralon doek met een Teflon afwerking. Dit is een bewuste keuze want steeds meer parasols zijn gemaakt van acryl, dat heeft te maken met de vele voordelige eigenschappen waarover dit materiaal beschikt.

Van nature beschikt acryl over een aantal bijzondere eigenschappen en kenmerken. Speciaal aan de Acryl vezel is dat het op een speciale chemische manier is samengesteld, zo wordt de kwaliteit van het materiaal verzekerd (wij geven 5 jaar garantie op al onze producten) en worden er verschillende voordelen bereikt.

Acryl is hittebestendig tot 150 graden en de warmte wordt zelfs beter geïsoleerd dan wol.

Vocht zal niet tot nauwelijks worden opgenomen door acryl, waardoor de kans dat een parasoldoek van acryl gaat schimmelen zeer klein is.

Na een regenbui zal acryl weer zeer snel drogen, ook dit heeft  te maken omdat acryl maar beperkt vocht opneemt.

Een andere fijne eigenschap van acryl is dat het zeer goed tegen zuur bestand is. Bijvoorbeeld wanneer er sprake van zure regen is zal acryl daar geen schade door ondervinden.

Acryl kan worden uitgerekt, tot acryl kan tot circa 40% worden uitgerekt voordat het zal breken. Vooral bij harde wind is dit prettig, omdat de stof niet zal scheuren.

De toevoeging van de Teflon laag is van positieve invloed op de levensduur en kwaliteit.

Acryl is makkelijk te onderhouden en vuilafstotend, makkelijk schoon te maken door de gladde samenstelling van de stof waar vuil zich lastig op hecht. Mocht je de parasol willen schoonmaken doe dit dan met handwarm water en een doek, je zult zien dat het vuil zich makkelijk laat verwijderen.

Een parasol gebruik je veelal in de zomer, in de winter is het dan ook wenselijk de parasol binnen droog op te bergen, ook dit draagt bij aan de levensduur van het product.

Acryl is een synthetische stof en een van de eigenschappen die dit heeft is dat het kleurvast is, tevens zijn alle Scolaro parasols van You Outside voorzien van een UV50+ bescherming

Onze parasols zijn waterafstotend waardoor je onder je parasol altijd lekker droog zit.

Kortom met een Acryl Dralon doek met een Teflon afwerking ben je gegarandeerd van kwalitatief hoogwaardig doek, uiteraard worden onze parasols in meerdere kleuren geleverd, kijk gerust op onze website www.you-outside.nl voor de vele mogelijkheden. Komt u er zelf niet uit of wenst u nog wat aanvullend advies? Wij helpen u graag!

 

 

Laat een reactie achter: